22.03.2024, 07:43

Ранкова ракетна атака: у низці регіонів України є "прильоти" та постраждалі

ракета

Вранці 22 березня російська армія завдала потужного ракетного удару по території України. Зафіксовано "прильоти" у низці регіонів, постраждала енергетична інфраструктура.

За даними ]]>Повітряних сил ЗСУ]]>, під час атаки окупанти використовували стратегиічну авіацію, балістичне озброєння, на південні регіони було запущено БПЛА. Крім того, застосовувалися аеробалістичні ракети Х-47М2 "Кинжал", передає Час Пік.

По Запоріжжю, як ]]>повідомив]]> голова ОВА Іван Федоров, було завдано 12 ракетних ударів. Зруйновано 7 будинків, 35 - пошкоджено. Є поранені. Також у мережі фігурує інформацію про влучання у греблю ДніпроГЕС.

У Харкові, за останньою інформацією від мера Ігоря Терехова, пролунало ]]>близько 15 вибухів.]]>

"У місті проблеми зі світлом - ворог цілить по енергетичній структурі. Є пожежі на місцях деяких прильотів", - йдеться у повідомленні.

На Вінниччині - також "приліт" по об'єкту інфраструктури.

"Ворог застосував гібридну тактику БПЛА та крилатих ракет. Є влучання в об'єкт критичної інфраструктури", - ]]>написав]]> голова Вінницької ОВА Сергій Борзов у Facebook.

За інформацією мера Хмельницького Олександра Симчишина, в області є загиблі.

"Є пошкодження об'єктів інфраструктури. Ушкодження житлових будинків. Є загиблі та постраждалі серед цивільних", - йдеться у ]]>повідомленні]]>.

Вибухи також лунали у Дніпрі, Кривому Розі, Києві, Сумській області. За даними моніторингових ресурсів та попереджень ПС ЗСУ, ракети пролетіли практично всю територію України та фіксувалися у повітряному просторі Львівської області. Заходили у повітряний простір через Сумську область.

Читайте також: Зеленський обговорив необхідність додаткових систем ППО для України з головою військового комітету НАТО

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк