28.03.2024, 19:37

Зеленський повідомив про контрнаступ Росії: коли він відбудеться та чи зможе Україна протистояти окупантам

Оксана Мовчан | Всі новини автора
ротимак

ЗСУ змогли стабілізувати ситуацію на фронті, але для подальшого стримування російської армії українським військовим потрібні нові постачання озброєнь та снарядів.

Про це президент Володимир Зеленський заявив в інтерв'ю ]]>CBS]]>, передає Час Пік.

"Ситуація краща, ніж було два-три місяці тому, коли ми мали великий дефіцит артилерійських боєприпасів, різних видів озброєння. Ми зовсім не бачили великого, величезного контрнаступу з боку Росії", – сказав він.

Водночас Зеленський вважає, що українські військові можуть бути не готові до ще одного наступу РФ.

За його словами, широкомасштабна атака очікується приблизно наприкінці травня чи у червні.

Глава держави наголосив, що для того, щоб підготуватися до удару ворога, Україні потрібна негайна допомога від західних союзників.

"А до цього нам потрібно не лише підготуватись, нам потрібно не лише стабілізувати ситуацію, тому що партнери іноді дуже раді, що ми стабілізували ситуацію. Ні, я кажу, що нам потрібна допомога зараз", – наголосив президент.

Український президент попередив, що агресія Росії може поширитися на Європу та Сполучені Штати, і закликав захищати їх від можливого вторгнення. Він наголосив, що це вторгнення є війною проти демократії та цінностей.

"Він може прийти в Європу і в Сполучені Штати Америки. Він може дуже швидко прийти в Європу. 80-ті, а потім кінець 90-х - він цього ніколи не пробачить", – сказав Зеленський та висловив стурбованість тим, що Путін може намагатися відновити певні аспекти колишнього світу, який існував до закінчення "холодної війни".

"Він вірить у це. Нам не потрібно змінювати його думку. Нам потрібно змінити його. Нам потрібно замінити його", - підсумував він.

Читайте також:

Нові можливості для українців: З Чехії в Україну прибув перший прямий поїзд - відео

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк