30.04.2024, 09:33

Можливі заморозки: якою буде погода на Великдень в Україні

сирень

У 2024 році на Великдень в Україну може прийти раптове похолодання. Перша половина цього тижня буде теплою, а під кінець можливі навіть заморозки.

Про це свідчить ]]>прогноз]]> метеоролога Ігоря Кібальчича, повідомляє Час Пік.

Згідно з прогнозом Кібальчича, у першу половину тижня погодні умови в Україні визначатиме антициклон "Rainer". Звідси і малохмарна, комфортна погода. Лише південний схід країни та Крим будуть перебувати під впливом атмосферного фронту, тому тут час від часу йтимуть дощі, окремими днями на тлі поривчастого північно-східного вітру.

"З 5 травня на нас пошириться холодніша повітряна маса з Баренцевого моря, тому температурне тло в Україні знизиться на 5-7 градусів, а в нічні та ранкові години у північних областях, а також на Поліссі можливі заморозки на поверхні ґрунту та місцями в повітрі", - йдеться у повідомленні.

Крім того, у центральних південних та східних областях очікуються короткочасні дощі, грози.

"У північних та західних регіонах без істотних опадів. Вітер північної чверті, 7-12 м/с. Температура повітря вночі +6-11 градусів, у північних областях місцями заморозки на поверхні ґрунту та в повітрі від 0 до -3 градусів; днем + 13-18 градусів, на Закарпатті та півдні Одеської області до +22 градусів", - прогнозує метеоролог.

Читайте також: Лисичанськ та Сєвєродонецьк - у вогні: пожежі знищують те, що дороге для людей, та "сліди"

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк