17.05.2024, 13:39

В Україні змінено порядок бронювання від мобілізації: знято обмеження на бронь для працівників критично важливих підприємств

В Украине изменен порядок бронирования от мобилизации: сняты ограничения на бронь для работников критически важных предприятий

В Україні змінено порядок бронювання від мобілізації. Зміни стосуються підприємств двох сфер економіки, працівники яких підлягають бронюванню незалежно від військового звання, віку та військово-облікової спеціальності.

Завдяки змінам, внесеним Кабінетом Міністрів України до Порядку бронювання військовозобов'язаних, робітники критично важливих підприємств ПЕК та ІТ бронюватимуться без обмежень, повідомляє Час Пік.

Згідно з постановою ]]>№555]]> від 14 травня 2024 року "Про внесення змін до Порядку бронювання військовозобов’язаних за списком військовозобов’язаних під час дії воєнного стану", бронюванню, незалежно від військового звання, віку та військово-облікової спеціальності, підлягають військовозобов'язані працівники підприємств паливно-енергетичного комплексу перелік яких затверджується Міністерством енергетики та підприємств, які надають електронні комунікаційні послуги, визначені Міністерством цифрової трансформації критично важливими.

До цих підприємств не застосовуються обмеження кількості військовозобов'язаних, які підлягають бронюванню.

Крім того, підлягають бронювання працівники підрядних організацій, які здійснюють будівництво, ремонт, відновлення, виготовлення та/або постачання обладнання, надають послуги, проводять інші інженерно-технічні заходи для забезпечення безперебійного функціонування Об’єднаної енергетичної системи та газотранспортної системи України.

Нагадаємо, Президент України Володимир Зеленський підписав закон]]> №10449]]> "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України з окремих питань проходження військової служби, мобілізації та військового обліку", який набуде чинності 18 травня 2024 року.

Читайте також: Покарання ухилянтів, військовий облік та авто на потреби ЗСУ: деталі нового закону про мобілізацію

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк