21.05.2024, 09:40

В Україні скоротили термін дії висновку ВВК для військовозобов'язаних

медкомиссия

Під час військового стану термін дії висновку військово-лікарської комісії про придатність становитиме один рік, у мирний час - п'ять років.

Про це свідчить ]]>постанова]]> Кабінету міністрів України від 16 травня 2024 р. №560, передає Час Пік.

"У разі проходження резервістами та військовозобов'язаними медичного огляду під час мобілізації та/або військового стану термін дії довідки з висновком про придатність до військової служби становить один рік", - йдеться у документі.

Відповідно до рішення уряду, особи, які не проходили медичний огляд або у яких закінчився термін дії рішення (постанови) про придатність до військової служби, направляються на військово-лікарську комісію.

Громадяни України, які після оголошення мобілізації прибули до територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки для уточнення своїх облікових даних, на медичний огляд не спрямовуються. Згідно з документом, військовозобов'язані викликатимуться на медичний огляд повісткою після уточнення облікових даних.

Читайте також: Будівництво нових об'єктів і відновлення старих: які "плани" щодо Лисичанська озвучують росіяни та чи схоже це на правду

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк