01.07.2024, 13:24

В "Укренерго" попередили про збільшення обмежень 1 липня через спеку

варпарп

По всій Україні протягом 1 липня будуть проводитися відключення електроенергії згідно з графіками. Посилення обмежень споживання плануються з 16:00 до 24:00.

Про це повідомляє ]]>"Укренерго"]]>, передає Час Пік.

Сьогодні, 1 липня, обленерго застосовуватимуть обмеження споживання протягом всієї доби. Кількість черг графіків погодинних відключень буде збільшена з 16.00 до 24.00.

Причина збільшення обмежень – зростання споживання у зв’язку зі спекою. Стовпчик термометра сягає в денні години вище 30С. Сьогодні, за прогнозами, споживання очікується майже на 5% вищим, ніж вчора – у вихідний день.

"Будь ласка, ощадливо споживайте електроенергію. Не вмикайте потужні електроприлади одночасно", - йдеться у повідомленні.

Інформацію про те, як саме це впливає на графіки погодинних відключень у кожній області, дивіться на офіційних сайтах обленерго та на їхніх майданчиках у соцмережах.

В "Укренерго" нагадують, щоголовна причина застосування заходів обмеження – наслідки вже восьми з початку цього року ракетних ударів ворога по українській енергосистемі. Для подолання дефіциту залучаються імпорт та аварійна допомога з країн Європи. Але через масштабність пошкоджень цих заходів не вистачає для підтримки балансу в енергосистемі, тому Диспетчерський центр "Укренерго" вимушений застосовувати заходи обмеження споживання і для промислових, і для побутових споживачів.

Стан енергосистеми

  • обмеження діють протягом доби;
  • найбільший обсяг відключень – з 16:00 до 24:00;
  • запланований імпорт з п’яти країн.

Читайте також:

"Коли окупантів видавлять із Харківщини?": думка військового експерта

Процедура встановлення та догляду за пластинами для вирівнювання зубів

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк