04.07.2024, 13:20

Відключень світла може поменшати: що кажуть у Міненерго

отклбчение света

Приблизно через місяць в Україні може поменшати відключень світла. Зараз на знеструмлення впливають не лише наслідки обстрілів, а й спека.

Про це заявив заступник міністра енергетики України Микола Колесник в ефірі телемарафону, передає Час Пік.

"На сьогодні ключовим фактором, який впливає на стабільність роботи енергосистеми, є те, що ми живемо незважаючи на постійні обстріли об'єктів цивільної енергетичної інфраструктури. Це постійний ризик знеструмлення", - сказав Колісник.

Для того щоб ремонтні кампанії проводились активніше, Україна співпрацює з міжнародними донорами.

"Також це отримання обладнання від наших країн-партнерів для того, щоб ремонтна кампанія на об'єктах генерації, об'єктах розподілу відбулася вчасно, швидко і ми змогли якнайшвидше надати споживачам максимально доступну електроенергію. Водночас це і питання раціонального споживання. Адже споживаючи економно, ви допомагаєте збалансувати енергосистему", - зазначив Колесник.

Він також додав, що одним із факторів, який зараз впливає на підвищене споживання електроенергії, є погода.

"Ми розуміємо, що й погода є одним із факторів. На сьогодні є спека. Вона впливає на підвищене споживання. Ми розуміємо, що прогнозованої спеки через місяць-півтора вже не буде на таких пікових температурах. Відповідно це вплине більше на стабілізацію роботи та можливість зменшення споживання, а відповідно і зменшення графіків погодинного обмеження подачі електроенергії", - сказав Колесник.

Нагадаємо, раніше в "Укренерго" анонсували послаблення графіків відключення світла у 20-х числах липня.

Читайте також: Україну накриє аномальна спека у поєднанні з магнітними бурями

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк