15.07.2024, 17:14

Українцям за кордоном розширили доступ до консульських послуг, - МЗС

консульство украины

З 15 липня майже вдвічі розширено перелік дипломатичних установ України, які надають послуги з використанням Держреєстру актів громадянського стану громадян. У 20 країнах додалися 24 установи.

Про це ]]>повідомила]]> прес-служба МЗС України, передає Час Пік.

Доступ до реєстру отримали посольства України в Австрії, Алжирі, Бельгії, Великій Британії, Вірменії, Іспанії, Марокко, Молдові та Нідерландах, Норвегії, ОАЕ, Румунії, Таджикистані, Туркменістані, Угорщині, Фінляндії, Франції та Хорватії. Крім того, у списку консульства в Единбурзі, Бельці, Дубаї, Ніредьгазі та Брно.

"Доступ до цього реєстру з 15 липня матимуть загалом 48 установ у 31 країні Європи, Північної Америки, Азії та Океанії, а також Африки та Близького Сходу", - йдеться у повідомленні.

Тепер громадяни України зможуть отримати такі документи:

  • повторні свідоцтва, видані органами РАЦСу на території України (про народження, про смерть, про зміну імені, про шлюб, про розірвання шлюбу);
  • виписки з Реєстру про проведену реєстрацію акта (про народження, про смерть, про зміну імені, про шлюб, про розірвання шлюбу).

"Ми робимо найбільше миттєве розширення географії доступу до Державного реєстру актів цивільного стану громадян. Це створює нові можливості для громадян України, які перебувають у цих двадцяти країнах, демонструє їм турботу Української держави", - наголосив голова відомства Дмитро Кулеба.

Читайте також: Штати США допомагатимуть українським регіонам: що відомо

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк