16.07.2024, 11:36

Управління БПЛА, тактична медицина та навички стрільби: Цього року в Україні з'явиться шкільний предмет "Захист України"

В этом году в Украине появится школьный предмет "Защита Украины"

Вже цього року в громадах почнеться створення осередків для викладання оновленого предмета "Захист України". Один осередок на 5-10 шкіл має бути обладнаний сучасною технікою для опанування практичних навичок учнями. На це уряд виділив 1,65 млрд грн субвенції. 

Як ]]>повідомляє ]]>Міністерство освіти і науки, основну частину – 80% навчального обладнання – купуватимуть в електронному каталозі Prozorro Market, який адмініструє державна установа "Професійні закупівлі". Щоб придбати інші 20% обладнання, замовники мають право самі обирати формат для закупівель: Prozorro Market або відкриті торги, передає Час Пік.

Центри "Захист України" будуть оснащені сучасним обладнанням, зокрема:

  • комп'ютерними симуляторами управління дронами, що складаються з дрона, інтерактивних окулярів, пульта та іншого обладнання;
  • інтерактивними лазерними стрілецькими тренажерами, які створюють імітацію стрільбища, транслюючи зображення на екран. Цей безпечний тренажер використовує макети зброї для навчання базових навичок користування зброєю;
  • манекенами для навчання домедичної допомоги й серцево-легеневої реанімації та інші інструменти для вивчення тактичної медицини.

"В одному добре оснащеному осередку можуть проходити навчання від 80 до 1000 учнів. І дуже важливо наповнити осередок інноваційним та якісним обладнанням. Адже мета нової концепції викладання — забезпечити рівний доступ учнів до матеріально-технічної бази, а отже, і до отримання практичних навичок", – зазначив міністр освіти та науки України Оксен Лісовий.

Повний перелік товарів, які будуть купувати для шкільних кабінетів «Захисту України», доступний за ]]>посиланням]]>.

"Вся країна живе в умовах повномасштабного вторгнення, де важливу роль відіграють технології, тому діти мають уміти з ними працювати ще зі школи. Це основа нашого безпечного майбутнього.

Нагадаю, що зараз комплексно оновлюємо підхід до викладання Захисту України в 10–11 класах, раніше це були Захист Вітчизни, Допризовна підготовка. Паралельно із закупівлею сучасного обладнання навчаємо тренерів, які підготують вчителів", - ]]>написав ]]>у Telegram віцепрем'єр-міністр - міністр цифрової інформації Михайло Федоров.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк