17.07.2024, 13:24

В Україні достроково відремонтували та запустили блок АЕС: ситуація зі світлом має покращитися

Оксана Мовчан | Всі новини автора
ваврапоп

Важлива подія в енергетичному секторі України: після дострокового ремонту один з енергоблоків атомної електростанції повернувся до штатного режиму роботи.

Про це повідомила ]]>пресслужба ]]>компанії, передає Час Пік. 

У відповідь на завдання Міністерства енергетики України, компанія "Енергоатом" успішно завершила плановий ремонт одного з енергоблоків та підключила його до національної енергомережі.

Цей енергоблок-тисячник пройшов комплексну процедуру перевантаження ядерного палива та ремонту обладнання, що дозволило значно підвищити його ефективність і безпеку.

У своєму офіційному повідомленні компанія зазначила, що оперативні дії українських атомників суттєво зміцнять національну енергосистему, забезпечуючи стабільне постачання електроенергії по всій країні.

Ця подія є важливим кроком у зміцненні енергетичної незалежності України, особливо в умовах зростаючого попиту на електроенергію та складних геополітичних умов. Завдяки своєчасному виконанню ремонтних робіт, енергоблок зможе працювати з максимальною ефективністю, забезпечуючи безперебійне постачання електроенергії споживачам.

Пресслужба також повідомила, що всі інші енергоблоки "Енергоатому", які розташовані на підконтрольній Україні території, продовжують працювати у плановому режимі, що свідчить про стабільність та надійність роботи компанії.

Читайте також:

З 17 липня зміняться правила виїзду чоловіків за кордон: що потрібно знати

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк