17.07.2024, 09:25

З 17 липня зміняться правила виїзду чоловіків за кордон: що потрібно знати

выезд мужчин за границу

З 17 липня українським чоловікам віком від 18 до 60 років для того, щоб перетнути кордон, потрібно мати військовий квиток. Категорії тих громадян України, які мають дозвіл на виїзд, не змінилися.

Про це повідомив представник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко, передає Час Пік з посиланням на українські ЗМІ.

"Цієї ночі (з 16 на 17 липня - ред.) у пунктах пропуску при виїзді громадян за межі України у чоловіків віком від 18 до 60 років ми почнемо перевіряти наявність військово-облікових документів. Це стосується всіх громадян України чоловічої статі віком від 18 до 60 років", - заявив Демченко.

За його словами, якщо чоловіки не матимуть цього документа, то "виноситиметься відмова у перетині кордону". Категорії тих, кому дозволено перетинати кордони, не змінилися, але до наявних умов додається наявність військово-облікового документа.

"Це якраз передбачено змінами до законів України та закінченням терміну. Сьогодні останній день, коли чоловіки мали або стати на військовий облік або оновити свої військово-облікові дані", - пояснив Демченко.

На кордоні чоловіки можуть пред'явити паперовий документ-книжечку, тимчасове посвідчення військовозобов'язаного або військово-обліковий документ в електронній формі, який дорівнює традиційному паперовому.

Читайте також: Мобілізація після 16 липня: чого очікувати?

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк