28.07.2024, 09:43

В Україну заходить атмосферний фронт: де пройдуть дощі

дождь

У неділю, 28 липня, в Україну прийде атмосферний фронт. У низці областей очікуються опади. У понеділок атмосферний фронт охопить ще більше регіонів.

Про це свідчить прогноз відомого українського синоптика Наталки Діденко, передає Час Пік.

Атмосферний фронт заходитиме із заходу. Він принесе ввечері у неділю грозові дощі на Волинь, Рівненщину та Львівщину. У ніч на понеділок ці дощі підуть на північну частину України, захоплять Вінницьку область, а потім, протягом 29 липня, підуть далі на схід.

Разом з тим, значна частина України сьогодні належатиме сухій повітряній масі. Температура повітря вдень становитиме +29-33 градусів, у південній частині +32-36 градусів.

У понеділок, як зазначає синоптик, у тилу атмосферного фронту пошириться прохолодніше повітря і в більшості областей України температура знизиться до +20-26 градусів, лише південь та схід утримають сильну спеку до +30-35 градусів, але й туди вже у вівторок прийде температурна помірність до +25-28 градусів.

У Києві сьогодні сухо, +30-32 градуси. У ніч на понеділок у столиці можливий дощ із грозою, а вдень 29 липня посвіжішає до +24-26 градусів.

Читайте також: 8 місць світу та України, в яких відбувається щось дивне, але розгадати їхні таємниці ніхто не може

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк