07.08.2024, 17:08

"Комфортна погода в Україні": прогноз на 8 серпня та перспектива спеки на горизонті

апропо

Згідно з прогнозом відомого синоптика, температура в Україні на завтра, 8 серпня, не зазнає суттєвих змін.

Про це свідчить прогноз відомого синоптика Наталки Діденко, передає Час Пік.

Упродовж дня в більшості регіонів очікується температурний діапазон від +25 до +29 градусів. У південних областях, зокрема в Одеській та Херсонській областях, температура може піднятися до +28+32 градусів.

Дощі в день будуть малоймовірні. Можливо, невеликі локальні дощі можуть відзначатися на Сумщині та Харківщині, але значних опадів не прогнозується. Однак, у вечірній час можливі дощі в західних областях країни.

У Києві, за прогнозами, 8 серпня буде сухо та сонячно. Температура повітря в столиці коливатиметься в межах +25+27 градусів.

Щодо перспективи сильнішої спеки, Наталка Діденко відзначає, що спостереження за температурними змінами вже викликає у неї певне втомлення. За її словами, найближчими днями в Україні не очікується екстремальних температур, проте на 14 серпня на прогностичних картах видно, що основний «спекотний язик» перемістився на Польщу. Це означає, що в Україні відносно комфортна температура, але вже на 18 серпня, згідно з другою прогнозною картою, спека повернеться. Однак навіть у найспекотніші дні температура не повинна перевищувати +38 чи +40 градусів.

Так що поки що варто насолоджуватися приємною погодою, хоча не виключено, що в найближчому майбутньому можуть виникнути періоди сильнішої спеки.

Читайте також:

Зеленський підписав закони щодо продовження воєнного стану і мобілізації: подробиці

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк