12.08.2024, 19:38

​​​​​​​"Під контролем ЗСУ знаходиться близько 1000 квадратних кілометрів території РФ": Сирський офіційно доповів про ситуацію на Курщині

Оксана Мовчан | Всі новини автора
прорл

Збройні Сили України продовжують здійснювати значний прогрес у своїй наступальній операції, взявши під контроль близько 1 000 квадратних кілометрів російської території.

Про це повідомив Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський під час чергового засідання ]]>Ставки]]>, яке відбулося 12 серпня за участю Президента України Володимира Зеленського, передає Час Пік.

Зокрема, Сирський наголосив, що під контролем українських військ наразі перебуває значна частина Курської області Росії.

Він зазначив, що операція в регіоні продовжується, і українські війська впевнено утримують свої позиції, попри складні бойові умови.

"Ми продовжуємо наступальну операцію на території Курської області. Наразі під нашим контролем перебуває близько тисячі квадратних кілометрів території РФ", - повідомив Сирський.

За його словами, угруповання українських захисників продовжують виконувати поставлені завдання на фронті, де бої точаться по всій лінії зіткнення. Головнокомандувач також запевнив, що ситуація на полі бою перебуває під контролем ЗСУ.

Станом на зараз карта бойових дій у Курській області виглядає наступним чином:

Під час засідання Президент України Володимир Зеленський висловив вдячність українським військовим за їхню стійкість і мужність, попросивши генерала Сирського передати ці слова кожному захиснику.

Також, згідно з обговоренням, міністр внутрішніх справ, інші представники уряду та Служба безпеки України отримали завдання підготувати гуманітарний план для підтримки цивільного населення на території, де проводиться операція.

Ця подія є важливим свідченням зміцнення оборонних і наступальних можливостей Збройних Сил України, а також демонструє значну стратегію щодо ведення бойових дій на території ворога. Українські сили продовжують діяти рішуче, досягаючи нових успіхів у складних умовах, що свідчить про їхню високопрофесійну підготовку та відданість захисту своєї держави.

Читайте також:

У Росії назвали кількість населених пунктів, які ЗСУ взяли під контроль у Курській області

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк