15.08.2024, 09:14

Генштаб ЗСУ офіційно підтвердив удари по чотирьох військових аеродромах російських окупантів

Фото: Héctor Adolfo Quintanar Pérez

Сили оборони України вразили одразу чотири військові аеродроми російських окупантів у ніч проти 14 серпня. У Генеральному штабі Збройних Сил України офіційно підтвердили цю інформацію.

У ніч проти 14 серпня було атаковано чотири аеродроми: у Воронезькій, Курській та Нижегородській областях РФ, повідомляє Час Пік.

"У ніч на 14 серпня підрозділи Повітряних сил та Сил спеціальних операцій Збройних Сил України спільно зі Службою безпеки України і Головним управлінням розвідки Міністерства оборони України, атакували чотири аеродроми у Воронезькій, Курській та Нижньогородській областях РФ", - йдеться у повідомленні Генштабу ЗСУ.

Удари були завдані по військових аеродромах "Халіно", "Саваслейка", "Борисоглебськ" та "Балтимор".

На цих аеродромах базується армійська авіація, винищувачі-бомбардувальники Су-34, винищувачі Су-35 та інша військова авіаційна техніка противника.

Як зазначили в Генштабі ЗСУ, основними об'єктами ураження були склади паливно-мастильних матеріалів та авіаційних засобів ураження. Результати атаки уточнюються.

Нагадаємо, вранці 14 серпня російські Telegram-канали, посилаючись на повідомлення місцевих жителів, писали про масовану атаку безпілотників по військових аеродромах.

Журналіст проєкту "Схеми" Кирило Вівсяний вранці 14 серпня на своїй сторінці в мережі Х (відомій раніше як Twitter) опублікував супутникові знімки наслідків удару по військових аеродромах "Саваслейка" та "Борисоглебськ".

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк