16.08.2024, 10:01

В Україні вводиться в дію закон про легалізацію медичного каннабісу

В Украине вводится в действие закон о легализации медицинского каннабиса

В Україні 16 серпня введено в дію закон про легалізацію медичного каннабісу, який регулює обіг рослин роду коноплі Cannabis.

В Україні 16 лютого набрав чинності Закон ]]>№3528-IX]]> "Про внесення змін до деяких законів України щодо державного регулювання обігу рослин роду коноплі (Cannabis) для використання у навчальних цілях, освітній, науковій та науково-технічній діяльності, виробництва наркотичних засобів, психотропних речовин та лікарських засобів з метою розширення доступу пацієнтів до необхідного лікування". Його введено у дію через шість місяців з дня набрання чинності, тобто, 16 серпня 2024 року, повідомляє Час Пік.

Закон створює нормативні умови для законного обмеженого обороту та використання рослин роду коноплі, її смоли, екстрактів та настоянок у медичних, промислових цілях, науковій та науково-технічній діяльності.

В останні роки канабіс був повністю або частково легалізований у багатьох країнах світу. Ліки на основі медичного канабісу дозволені у 56 країнах, у тому числі державах ЄС, Канаді, Великій Британії та Сполучених Штатах Америки. Тепер його дозволено використовувати йі в Україні, але тільки у медичних та наукових цілях.

Використання рослин роду коноплі (Cannabis) в інших, крім медичних і промислових цілей, наукової та науково-технічної діяльності, залишається під забороною. 

Як ]]>повідомили]]> у Міністерстві охорони здоров'я України, Закон передбачає, що кожна рослина, партія продуктів перероблення, одиниця фасованої продукції, пакування лікарського засобу на основі канабісу маркуватиметься унікальним електронним ідентифікатором. Дані вноситимуться до спеціально створеної єдиної електронної системи обліку.

Відпуск лікарських засобів на основі медичного канабісу буде можливий виключно за електронним рецептом лікаря відповідно до медичних показань.

Читайте також: "Сюрприз" для українців від НБУ: перекази коштів з картки на картку строго обмежать

В Украине вводится в действие закон о легализации медицинского каннабиса / Инфографика "Слово і діло"

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк