22.08.2024, 09:19

Буданов розкрив подробиці українських операцій із безпілотниками на території Росії

Віктор Білий | Всі новини автора

Начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов поділився новими подробицями щодо операцій українських безпілотників на території Росії.

В інтерв'ю виданню The War Zone він розповів про цілі та масштаби атак, проведені 21 серпня.

За словами Буданова, у середу українські безпілотники атакували кілька ключових об'єктів у Росії. Серед цілей були центр радіозв'язку, московський аеропорт "Остаф'єво" та авіабаза "Міллерове" в Ростовській області. Усього в операції використовувалося близько півсотні БПЛА.

"Сьогодні ми провели кілька операцій із використанням безпілотників", - зазначив Буданов. Він уточнив, що аеропорт "Остаф'єво" був використаний як обманний маневр для відволікання уваги противника, тоді як основною метою був удар по авіабазі "Міллерово", де базуються винищувачі Су-30СМ та Су-35.

Водночас система пожежної інформації NASA не зафіксувала пожеж в «Остаф'євому» або «Міллеровому», повідомляє The War Zone. Масштаби збитків у зазначених місцях поки що не встановлено.

Буданов також повідомив, що раніше, 16 серпня, українські безпілотники атакували авіабазу "Саваслейка", де було знищено перехоплювач МіГ-31 та два транспортні літаки Іл-76. Ця база, розташована на північному сході України, також мала на меті безпілотні атаки.

Російські офіційні особи стверджують, що всі направлені до Москви та інших регіонів країни безпілотники були збиті. За даними Міноборони РФ, всього за добу було знищено 45 БПЛА. Мер Москви Сергій Собянін назвав ці події однією з наймасштабніших атак на російську столицю.

Читайте також: Російська влада заявила про "одну з наймасштабніших атак безпілотників" на Москву

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк