07.09.2024, 21:07

Буданов вважає, що Telegram становить загрозу національній безпеці України: що відомо

Марина Гончар | Всі новини автора
арпоролол

Очільник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов висловив свою стурбованість щодо безпеки національних інтересів через використання месенджера Telegram. Хоча він не підтримує ідею закриття платформи в Україні, та все ж наголошує на необхідності виявлення і деанонімізації власників каналів у цьому додатку.

В інтерв'ю Радіо Хартія Буданов підкреслив, що Telegram є суттєвою загрозою для національної безпеки України, передає Час Пік.

За його словами, інформація, що циркулює на цій платформі, може мати негативний вплив на суспільство і безпеку держави.

"Telegram — це шкідливо. Я ніколи не боявся цього говорити. Це загроза нашій національній безпеці. Я це говорю абсолютно прямо, і ми це навіть документально робили", — зазначив він.

Керівник ГУР повідомив, що військова розвідка зафіксувала Telegram як основне джерело інформації для багатьох українців. Попри це, Буданов виступає проти ідеї блокування месенджера, вважаючи, що це технічно складне завдання. Натомість він підтримує ідею "офізичення" всіх каналів у Telegram.

За його пропозицією, користувачі повинні реєструвати свої канали, щоб їхня особа була відома та щоб забезпечити відповідальність за поширену інформацію.

Буданов зазначив, що хоча блокування Telegram подібно до того, як було закрито соціальні мережі "Однокласники" та "ВКонтакте", є можливим, це є надзвичайно складним процесом. Він також відзначив, що соціальна мережа X (колишній Twitter) не несе такої ж загрози для національної безпеки.

В Україні вже давно тривають дискусії про можливі обмеження для Telegram через його анонімність і потенційну загрозу. Розмови про закриття платформи активізувалися після затримання засновника Telegram Павла Дурова у Франції. Дурова звинувачують у тому, що він не модерував сервіс і не співпрацював зі слідством.

Читайте також:

МЗС України звернулося до Тегерана на тлі інформації про передачу сотень балістичних ракет Іраном до РФ

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк