08.10.2024, 12:53

Синоптики прогнозують похолодання та мокрий сніг в Україні

Віктор Білий | Всі новини автора

Синоптики попереджають українців про різке похолодання, яке очікується найближчими днями. Вже з 13 жовтня температура повітря почне знижуватися, а до кінця наступного тижня, 17-18 жовтня, у деяких регіонах можливі заморозки та випадання мокрого снігу.

За словами синоптика Наталії Діденко, прохолодна погода стане відчутною з неділі, повідомляє Час Пік.

Протягом цього тижня українці зможуть насолоджуватися відносно теплою погодою, з температурами до +18...+24 градусів. Однак, за прогнозами, незабаром стане значно холоднішим.

"Вже з 13 жовтня очікується поступове похолодання, яке до завершення наступного тижня може призвести до заморозків та навіть місцями мокрого снігу", - зазначила Діденко.

Перед початком похолодання, в середу та четвер, 9-10 жовтня, в країні зберігатиметься суха та сонячна погода з температурами до +18...+24 градусів. Проте 8 жовтня очікується, що циклону, що впливає на погоду, залишить Україну, і на зміну йому прийде сухий антициклон, що розташувався над Чорним морем. У цей день опадів не передбачається, за винятком невеликих дощів на Сумщині, Полтавщині та частково Харківщині.

Температура 8 жовтня буде досить комфортною: очікується +17...+22 градуси, на півдні до +22...+25 градусів, а у північних областях трохи свіжіша - +12...+18 градусів.

Читайте також: Зима без страху: Словаччина надасть аварійну енергію Україні у випадку блекауту

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк