13.10.2024, 16:14

Українці востаннє переведуть годинник на зимовий час

Віктор Білий | Всі новини автора

Цього року Україна зробить останній перехід на зимовий час, після чого практика переведення стрілок годинника скасовується. Вночі з 26 на 27 жовтня українці переведуть годинник на годину тому - з 04:00 до 03:00. Це буде остаточний перехід, і повертатися на літній час більше не доведеться.

Як повідомляє видання "Судово-юридична газета", Верховна Рада ухвалила закон про припинення практики переведення годинників. Основною причиною скасування стали результати досліджень, що вказують на негативний вплив зміни часу на здоров'я громадян.

Встановлено, що переведення годинника може викликати стомлюваність, безсоння та підвищувати ризик серцево-судинних захворювань. У перші дні після переходу також спостерігається збільшення ДТП через зниження концентрації уваги у водіїв.

Крім того, дослідження показали, що переведення годинника не призводить до значної економії електроенергії, як вважалося раніше. У зв'язку з цим рішення Верховної Ради спрямоване на захист здоров'я громадян та покращення безпеки на дорогах.

Читайте також: Масштабне відновлення житла: як Україна планує підтримати мільйони ВПО

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: