18.10.2024, 09:44

Найближчим часом Норвегія передасть Україні шість винищувачів F-16

ф-16

Україна отримає від Норвегії шість винищувачів F-16. Літаки буде доставлено найближчим часом, ймовірно, до кінця року.

Подробиці ]]>повідомляє]]> міністр оборони України Рустем Умєров у Facebook, передає Час Пік.

Умєров поінформував, що під час засідання Ради Україна-НАТО провів переговори з міністром оборони Норвегії Бьорном Арільдом Грамом. Міністри обговорювали поточну ситуацію на фронті та потреби України, у тому числі у сфері далекобійної зброї. Також було досягнуто конкретних домовленостей щодо посилення української протиповітряної оборони.

"Окремий фокус - авіаційна складова. Зокрема, посилення наших можливостей винищувачами F-16. Норвегія продовжить підтримку та надасть Україні шість літаків найближчим часом", - зазначив Умєров.

Також, за словами глави українського Міноборони, він обговорив із норвезьким колегою розвиток української оборонної промисловості. Зокрема, Умєров запросив Норвегію приєднатися до прямого фінансування українських оборонних підприємств, як це вже зробила Данія, а також навчити та забезпечити одну бригаду ЗСУ, як це робить Франція.

У ЗМІ нагадують, що Норвегія анонсувала передачу Україні шести літаків F-16 у липні. Тоді прем'єр-міністр країни Йонас Гар Стере запевняв, що постачання розпочнеться цього року.

Читайте також: Україна збільшила виробництво дронів у 10 разів, - Мінцифри

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк