18.10.2024, 15:16

Осінь змушує тримати парасолю напоготові - де і коли чекати на дощі?

Віра Висоцька | Всі новини автора
погода

Цими вихідними, 19-20 жовтня, погода в Україні обіцяє бути досить прохолодною, із заморозками вночі та мінливою хмарністю. Проте варто звернути увагу на регіональні відмінності.

Про це ]]>повідомляє]]> синоптик, Наталія Діденко, передає Час Пік.

На Луганщині, Донеччині, Запоріжжі, Криму та Дніпропетровщині очікуються дощі. Температура в цих регіонах вдень буде досить низькою – всього +6+9 градусів. Тому дощові вихідні в цих частинах України можуть вимагати теплого одягу та парасольок.

На заході України та в Одеській області погода буде найтеплішою серед усіх регіонів – вдень очікується від +11 до +15 градусів. Проте варто бути обережними на дорогах через можливі тумани, які обмежуватимуть видимість до 300-500 метрів.

Заморозки вночі прогнозуються практично по всій країні, окрім південного сходу. Температури можуть знижуватися до +1+4 градусів, місцями навіть нижче, тож варто бути готовими до холодних ранків.

У столиці очікується прохолодна, але суха погода. Нічні температури знижуватимуться до +1+4 градусів, можливі заморозки. Вдень повітря прогріється до +10+11 градусів. Чудова нагода для прогулянок на свіжому повітрі та зустрічей з родиною чи друзями.

З початком нового тижня погода в Україні покращиться. З 21 жовтня очікується значне потепління, до +12+17 градусів по всій країні, а також більше сонячних днів. Це стане чудовою можливістю для коротких подорожей чи виходу у відпустку.

Отже, ці вихідні варто провести у теплому одязі, проте вже з понеділка погода буде набагато сприятливішою для активного відпочинку.

Читайте також: Найближчим часом Норвегія передасть Україні шість винищувачів F-16

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк