30.07.2020, 11:56

На Ямалі в озері виявили добре збережені останки дорослого мамонта

На Ямале обнаружили хорошо сохранившиеся останки взрослого мамонта

У Західному Сибіру на півострові Ямал з озера Печевалавато в Ямало-Ненецькому автономному окрузі витягли добре збережені останки дорослого мамонта.

Фрагменти скелета стародавньої тварини з м'якими тканинами знайшли жителі села Сёяха. Про знахідку 21 липня розповів директор Наукового центру вивчення Арктики Дмитро Фролов, повідомляє Час Пік з посиланням на російські ЗМІ.

На думку археологів, мамонт жив на Землі близько 10 тис. років тому. Точніше покаже подальше дослідження останків.

На Ямале обнаружили хорошо сохранившиеся останки взрослого мамонта

На поверхню підняли частину черепа, нижні щелепи, кілька ребер і фрагмент стопи зі збереженими сухожиллями. Приїхавши з експедицією вчені виявили у воді ще більше десятка ребрових кісток, фаланги, стегнову кістку та інші фрагменти.

Фахівці припускають, що на глибині в мулі залягає інша частина скелета. На місці розкопок з грунту виступає частина масивної тазової кістки, витягти яку поки не вдалося.

Вчені вважають знахідку цінною, оскільки, можливо, вийде витягти майже повний скелет дорослого мамонта. Всі знайдені фрагменти помістять в музейно-виставковий комплекс ім. І.С. Шемановського, де вони будуть законсервовані та вивчені.

]]>]]>Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении ]]>Час Пик]]>