22.08.2020, 22:33

Названі істоти, які можуть виживати в умовах відкритого космосу (фото)

тихоходки

У це важко повірити, але все ж існують організми, які здатні виживати у відкритому космосі, незважаючи на радіацію та інші "несприятливі" умови.

Дослідники з'ясували, що тварина, яка прекрасно буде себе почувати в космосі - це тихоходка, передає Час Пік з посиланням на українські ЗМІ.

Тихоходки або водяні ведмеді - це представники класу мікроскопічних тварин з вісьмома кінцівками і дивною поведінкою.

Так, випадково було доведено, що тихоходки можуть виживати на Місяці. У 2019 на Місяці, як повідомляють в ЗМІ, зазнав аварії ізраїльський космічний апарат, на борту якого перебували ці дивовижні організми.

На апараті тихоходки перебували в стані криптобиоза. По суті, вони були зневоднені і, згорнувшись в клубок, "спали". У такому стані вони і потрапили на Місяць, де продовжили "спати", але при цьому не загинули.

Як тільки організми потрапляли після такого космічної подорожі в більш сприятливе середовище, то відразу оживали і продовжували без порушень функціонувати.

Як повідомляється, тихоходки на землі дуже численні. Вони мешкають на всіх континентах, як під водою, так і в горах. Зустріти їх можна там, де росте мох або лишайник.

Читайте також: Археологи знайшли в пустелі дивні споруди, які старше пірамід Стародавнього Єгипту (фото)

р

ф

п

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк