05.12.2020, 09:41

Найстарший птах планети: 70-річна самка альбатроса відклала яйце

Марина Началова | Всі новини автора
альбатрос Уиздом

Самка темноспинного альбатроса Уіздом, вік якої близько 70 років, все ще здатна до розмноження. Зі своїм давнім партнером по імені Акеакамаі вона вкотре готується стати матір'ю.

Уіздом була помічена в минулому місяці на атолі Мідуей, що на Гавайському архіпелазі, повідомило Тихоокеанське відділення Служби охорони рибних ресурсів і диких тварин США, передає Час Пік.

Уіздом спостерігали біля її гнізда 29 листопада 2020 року, коли їй було як мінімум 69 років. Біологи підтвердили, що вона відклала яйце, яке вони з Акеакамаі по черзі висиджують.

Біологи відзначають, що Уіздом і Акеакамаі, як і більшість пар альбатросів, майже щороку повертаються в одне і те ж місце гніздування.

Вирощування наступного покоління альбатросів - непросте завдання. Самка темноспинного альбатроса відкладає тільки одне яйце за раз. Батьки по черзі насиджують яйце або доглядають за пташеням, в той час як другий партнер шукає їжу в морі. Висиджування яйця і вирощування пташеняти займає близько 7 місяців. Оскільки цей процес забирає так багато часу і енергії, більшість альбатросів відкладають яйця не щороку.

Вперше Уіздом була спіймана на атолі Мідуей в 1956 році. Американський орнітолог Чандлер Роббінс окільцював птицю, оцінивши її вік у 5 років. На даний момент Уіздом є найстарішим птахом за всю історію застосування методу кільцювання.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: