10.12.2020, 10:00

Російський актор Олександр Самойлов помер від COVID-19

Александр Самойлов

Російський актор Олександр Самойлов помер у Москві на 69-му році життя після тривалої хвороби, з якою боровся останні кілька місяців. Після зараження коронавірусом він потрапив в реанімацію і був підключений до апарату ШВЛ.

Заслужений артист РФ Олександр Самойлов помер у віці 68 років у Москві. Інформація про смерть артиста з'явилася 9 грудня на сайті МХАТ імені Горького, в якому актор служив з 1994 року, повідомляє Час Пік.

"Згадуючи Олександра Самойлова, колеги кажуть: "пішов справжній російський артист". Ми висловлюємо глибокі співчуття родині та близьким Олександра Володимировича", - йдеться у повідомленні.

Александр Самойлов

За інформацією російських ЗМІ, перші симптоми зараження COVID-19 актор відчув 2 листопада. Пізніше Самойлов потрапив до лікарні з пневмонією, а 13 листопада його перевели в реанімацію та підключили до апарату штучної вентиляції легенів.

Олександр Самойлов - артист театру та кіно, народився у 1952 році у Кемерово в сім'ї акторів. У 1977 році закінчив ГІТІС, після чого був прийнятий до трупи театра імені Маяковського. З 1994 року грав у МХАТ ім. М. Горького.

Олександр Самойлов виростив шістьох дітей, серед яких четверо вирішили пов'язати долю з акторською професією.

Самойлов зіграв більше 40 ролей в кіно та серіалах. Глядачі пам'ятають його за ролями у фільмах та серіалах "Сицилійський захист","Дві долі", " Вольф Мессінг: Бачивший крізь час", " Балабол", " На безіменній висоті", " Кулагін та партнери", "Солдати", "Глухар", "Слід", "Марш Турецького" та ін.

Останню свою роль Олександр Самойлов зіграв у 2020 році в детективному серіалі "Вовк".

Александр Самойлов Александр Самойлов Александр Самойлов

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк