13.12.2020, 18:21

Що подарувати на День святого Миколая: ідеї подарунків для дітей та дорослих

Марина Началова | Всі новини автора
подарки день святого николая

День святого Миколая в нашій країні відзначається не з таким розмахом, як Новий рік, але саме цей день відкриває низку зимових свят. Зазвичай саме до 19 грудня на головних площах міст встановлюють ошатні ялинки, а люди дарують подарунки своїм близьким.

Час Пік зібрав кілька ідей для подарунків на День святого Миколая.

У старі часи в країнах Європи зародилася традиція дарувати подарунки на Миколая дітям. Слухняні чада отримували смачні гостинці, а дітлахи, які вели себе погано, могли знайти під подушкою різки.

Звичайно, в сучасному світі мало хто готовий «порадувати» свою дитину різками замість довгоочікуваного подарунка, навіть в якості виховної міри, зате традиція класти подарунки під подушку все ще жива.

Для найменших: солодощі та іграшки

Ідея банальна, зате безпрограшна: будь-яка дитина буде рада отримати на День Миколая ласощі або іграшки - благо, вибір останніх зараз надзвичайно широкий. Важливо додати елемент дива і покласти подарунок під подушку дитини непомітно.

Не хочеться банальності або боїтеся подарувати «не те»? Можна разом з дитиною написати листа Святому Миколаю. Нехай малюк сам розповість, що хоче отримати в подарунок.

подарки детям на день святого николая

Для допитливих: книги та настільні ігри

Для дітей постарше буде відмінним подарунком розвиваюча і захоплююча настільна гра, в яку можна грати з друзями або родиною. Сюди ж можемо віднести конструктори, пазли, головоломки, різні ігрові набори.

Діти, які вже вміють і люблять читати, неодмінно зрадіють цікавій книзі. У виборі видання потрібно відштовхуватися від інтересів дитини: одні діти зачитуються казками про чарівні світи, інші вважають за краще вивчати світ навколо себе і будуть раді отримати в подарунок енциклопедію.

подарки детям на день святого николая

Для творчих: від фарб і пензликів до хімічних дослідів

Як дитина, так і дорослий, який захоплюється якимось видом творчості, буде не проти отримати подарунок, відповідний своєму хобі. Це може бути набір для вишивання, бісер, фарби та пензлі, стрічки для скрапбукінгу та інше.

На вітчизняному ринку представлено безліч наборів для дитячої творчості «Зроби сам»: набори для виготовлення браслетів, свічок, біжутерії, набори для миловаріння, гончарні, випалювачі по дереву і т.д. Все ще популярні набори «Юний хімік», за допомогою яких діти можуть проводити найпростіші експерименти вдома.

творческие наборы в подарок

Для молодих і активних: електроніка

Підлітки й молодь в більшості своїй не розлучаються з гаджетами. Чи дарувати на День святого Миколая новий смартфон або смарт-годинник - вирішувати вам і вашому бюджету. Але, можливо, дитина сама висловлювала бажання отримати нові навушники або Powerbank - тоді у вас вже є ідея, що покласти їй під подушку.

подарки подросткам на день святого николая

Для найрідніших: подарунки, зроблені своїми руками

Не просто куплені в магазині, а зроблені від душі речі матимуть особливе значення для ваших близьких. Зв'язаний своїми руками светр буде краще звичайного зігрівати взимку. А написана власноруч картина, можливо, навіть стане сімейною реліквією. Звичайно, такі подарунки більше підходять для дорослих.

подарки сделанные своими руками

Для практичних: затишні домашні дрібнички

Вдалим подарунком для члена сім'ї буде річ, яка стане в нагоді в повсякденному житті: рушник, кухоль, плед, тапочки, піжама, невелика подушка, піна для ванни, красиве мило, ароматичні свічки, ялинкові прикраси.

На День святого Миколая у нас не прийнято дарувати дорогі подарунки, зате тепло і увагу, проявлену до близьких в цей день, складно переоцінити.

подарки взрослым на день святого николая  

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк