17.12.2020, 18:54

"Штормитиме" три дні: на Україну насувається магнітна буря

Марина Началова | Всі новини автора
магнитная буря

Уже цієї неділі очікується сплеск геомагнітної активності, який торкнеться жителів України. У цей період слід уважно стежити за своїм здоров'ям.

Прогноз магнітних бур опублікувала Лабораторія рентгенівської астрономії Сонця ФІАН, передає Час Пік.

Очікується, що 20, 21 і 22 грудня магнітосфера буде збудженою. Потім на найближчий місяць істотних коливань магнітосфери не передбачається.

Фахівці вважають, що в період магнітних бур можуть виходити з ладу електричні прилади. Організми метеочутливих людей також сприйнятливі до геомагнітних сплесків: в цей час загострюються хронічні захворювання, можуть з'являтися головні болі, стрибки тиску, безсоння, дратівливість.

Щоб мінімізувати негативний вплив магнітної бурі, слід не перенапружуватися, більше відпочивати, уникати конфліктних ситуацій. Людям з хронічними хворобами потрібно мати під рукою необхідні ліки.

Лікарі радять під час магнітних бур утриматися від вживання алкоголю, міцної кави, жирної і важкої їжі. Корисними будуть трав'яні чаї, свіжі фрукти. Потрібно намагатися дотримуватися режиму дня, гуляти на вулиці, провітрювати приміщення, особливо перед сном.

Читайте ще: Що робити, щоб окуляри не запотівали через маску: карантинні поради

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк