24.12.2020, 11:50

Рейтинг найбільш високооплачуваних YouTube-блогерів очолив 9-річний хлопчик

Рейтинг самых высокооплачиваемых YouTube-блогеров возглавил 9-летний мальчик

Американський фінансово-економічний журнал Forbes склав рейтинг найбільш високооплачуваних блогерів на платформі YouTube. Перше місце третій рік поспіль займає хлопчик Райан Каджі.

Ресурс Forbes підготував рейтинг найбільш високооплачуваних YouTube-блогерів, який очолює 9-річна зірка каналу "Світ Райана" (Ryan's World). Лідери рейтингу можуть похвалитися доходом, розмір якого перевищує 20 млн дол. у рік, собщает Час Пік.

Райан Каджі третій рік поспіль залишається лідером рейтингу найбільш високооплачуваних блогерів на платформі YouTube. У порівнянні з минулим роком, він зміг майже в 2 рази наростити аудиторію передплатників (до 41,7 млн). Його дохід зріс з 26 млн дол. до 29,5 млн дол.

Хлопчик з Техасу прославився відео з розпакуванням іграшок, коли йому було всього 4 роки. Ролик, в якому він відкриває і розглядає іграшки з мультфільму "Тачки", зібрав понад мільярд переглядів, і канал "Світ Райана" став популярним.

Батьки використовували успіх Райана на YouTube у вигідних партнерських угодах та заснували продюсерську компанію Sunlight Entertainment, в якій сьогодні працюють 30 осіб. Вони допомагають знімати відео більш ніж для 9 каналів, включаючи "Світ Райана" іспанською та японською мовою.

Канал "Світ Райана" ліцензував понад 5 тис. продуктів, у нього є своя лінія товарів для Walmart, а також шоу на дитячих каналах Nickelodeon та Roku.

"Мир Райана"

На другому місці рейтингу - Джиммі Дональдсон з каналом Mr. Beast, який за рік заробив 24 млн дол. Багато його ролики мають подібний сюжет - він жертвує гроші стримерам на Twitch або надає благодійну допомогу.

Джимми Дональдсон с каналом Mr. Beast

На третьому рядку рейтингу (23 млн дол.) - канал Dude Perfect, на якому публікуються відео про спортивні трюки.

канал Dude Perfect

Сукупно, ТОП-10 найбільш високооплачуваних YouTube-блогерів змогли заробити близько 211 млн доларів.

Читайте також: Forbes назвав імена найбільш високооплачуваних знаменитостей 2020 року

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк