Потрібно їсти щодня: медики розповіли про особливу користь цибулі
Незважаючи на свій запах, цибуля насправді є одним з найбільш поживних і, при правильному приготуванні, смачних продуктів. Цибуля багата вітамінами, мінералами і фітохімічними речовинами.
Про це повідомляє портал Food News, передає Час Пік.
Деякі з вітамінів, присутніх в цибулі:
- Вітамін С - потужний антиоксидант. Він підтримує правильну імунну функцію, а також сприяє загоєнню ран;
- Фолієва кислота ( вітамін В9) - водорозчинний вітамін групи в, який, як відомо, необхідний для росту клітин і обміну речовин. Вважається, що цей вітамін надзвичайно важливий для вагітних жінок;
- Вітамін В6 - один з найпоширеніших вітамінів. Вітамін В6 найбільш відомий тим, що бере участь в утворенні червоних кров'яних тілець організму.
Лук також корисний для:
- нормалізації артеріального тиску;
- зниження високого рівня тригліцеридів в крові;
- зниження високого рівня цукру в крові;
- захист клітин від окисного пошкодження;
- придушення росту патогенів в організмі;
- запобігання остеопорозу;
- зниження ймовірності виникнення раку.
Читайте також: "Це не справедливо": фанати "МастерШеф-10" жорстко розкритикували рішення суддів про переможця
Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк.