27.12.2020, 14:54

Потрібно їсти щодня: медики розповіли про особливу користь цибулі

Ольга Романец | Всі новини автора
польза лука

Незважаючи на свій запах, цибуля насправді є одним з найбільш поживних і, при правильному приготуванні, смачних продуктів. Цибуля багата вітамінами, мінералами і фітохімічними речовинами.

Про це повідомляє портал Food News, передає Час Пік.

Деякі з вітамінів, присутніх в цибулі:

  • Вітамін С - потужний антиоксидант. Він підтримує правильну імунну функцію, а також сприяє загоєнню ран;
  • Фолієва кислота ( вітамін В9) - водорозчинний вітамін групи в, який, як відомо, необхідний для росту клітин і обміну речовин. Вважається, що цей вітамін надзвичайно важливий для вагітних жінок;
  • Вітамін В6 - один з найпоширеніших вітамінів. Вітамін В6 найбільш відомий тим, що бере участь в утворенні червоних кров'яних тілець організму.

Лук також корисний для:

  • нормалізації артеріального тиску;
  • зниження високого рівня тригліцеридів в крові;
  • зниження високого рівня цукру в крові;
  • захист клітин від окисного пошкодження;
  • придушення росту патогенів в організмі;
  • запобігання остеопорозу;
  • зниження ймовірності виникнення раку.

Читайте також: "Це не справедливо": фанати "МастерШеф-10" жорстко розкритикували рішення суддів про переможця

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк