02.01.2021, 15:01

Актор Володимир Коренєв, який зіграв роль "людини-амфібії", помер від коронавирусу

Владимир Коренев

Актор театру та кіно Володимир Коренєв, який зіграв головну роль у фільмі "Людина-амфібія", помер від коронавирусу на 81-му році життя.

У віці 80 років помер народний артист РФ Володимир Коренєв. Причиною смерті стала коронавірусна інфекція. Про смерть артиста повідомили російські ЗМІ з посиланням на дочку актора Ірину Коренєву, передає Час Пік.

"Помер, так. Перед смертю він лежав у червоній зоні з коронавірусом", - зазначила вона в коментарі російським ЗМІ.

На останньому курсі інституту Коренєв отримав головну роль у фільмі Володимира Чеботарьова "Людина-амфібія". У 1962 році фільм "Людина-амфібія" став лідером радянського кінопрокату та зробив Володимира Коренєва знаменитістю та секс-символом СРСР.

Після цього Коренєв зіграв більше 50 ролей у кіно. Глядачі пам'ятають його по ролям у фільмах "Світло далекої зірки", "Діти Дон-Кіхота", "Звільнення", "Багато галасу даремно", "Переможець", "Сини Вітчизни", "Дорога у пекло" тощо.

Коренєв народився 20 червня 1940 року у Севастополі. До 2015 року - професор, художній керівник факультету театрального мистецтва Інституту гуманітарної освіти та інформаційних технологій.

Владимир Коренев Владимир Коренев

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк