04.01.2021, 22:07

Крок до квантового інтернету: вперше здійснена точна квантова телепортація на 44 км

Марина Началова | Всі новини автора
квантовый интернет

Група американських вчених зробила відкриття, яке робить на крок ближче створення надшвидкісного квантового інтернету.

Вперше з точністю понад 90% була проведена квантова телепортація на 44 кілометри, передає Час Пік з посиланням на зарубіжні ресурси.

Експеримент проводили дослідники з з Національної прискорювальної лабораторії ім. Енріко Фермі, яка діє при Міністерстві енергетики США. Вчені успішно телепортували по оптоволоконній мережі одиниці квантової інформації - кубіти - в дві системи: квантову мережу Каліфорнійського технологічного інституту (CQNET) і мережу лабораторії ім. Фермі (FQNET).

Загальна довжина волокна, по якому здійснювалася телепортація, склала 44 кілометри. Експеримент відкрив нові грані того, на скільки можна відправляти заплутані кубіти і успішно використовувати їх для телепортації квантової інформації.

Успішний експеримент відкриває нові можливості для розробки квантового інтернету, який хочуть створити в США. За словами одного з автором дослідження Панайотіса Спенцуріса, команда вчених почне закладати фундамент для створення квантової мережі в Чикаго.

Як заявляється, квантовий Інтернет, мережа, в якій інформація, що зберігається в кубітах, передається на великі відстані через заплутаність, змінить системи безпечного зв'язку, зберігання даних, точного зондування і обчислень. Квантова телепортація з високою точністю необхідна для безпечної передачі інформації на великі відстані.

Дивіться ще: Відео зі "збитим НЛО", зняте в США, спантеличило мережу

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: