17.01.2021, 22:45

Не викидайте старі смартфони: розроблена програма, яка дозволить застосовувати їх по-новому

старые смартфоны

Старий смартфон - як валіза без ручки: і викинути шкода, і користі від нього мало. Нові додатки вимагають все більшої потужності гаджетів, в результаті кожні пару-трійку років черговий "застарілий" пристрій перестає адекватно працювати і відправляється "на покій".

Виявляється, не обов'язково закидати старий смартфон у дальню шухляду стола, віддавати дідусеві або здавати в комісіонку: компанія Samsung заявляє, що застарілі девайси ще можуть послужити в господарстві, передає Час Пік з посиланням на ЗМІ.

Нещодавно на виставці CES 2021 компанія Samsung представила програму Galaxy Upcycling, за допомогою якої старий непотрібний смартфон може віднайти абсолютно нову функцію.

Так, в минулому році зі смартфонів Galaxy було створено портативний пристрій для перевірки зору. А в цьому році Samsung запускає програму Galaxy Upcycling at Home. За допомогою неї телефон можна буде пристосувати в якості нового корисного пристрою для будинку: наприклад, його можна перетворити на радіоняню або віддалений пульт, який буде вмикати світло, коли вас немає вдома.

У компанії сподіваються, що інновація дозволить зменшити забруднення навколишнього середовища: гаджети будуть служити довше, а відходів стане менше.

Читайте ще: В Україні злетіли ціни на інтернет і телефонний зв'язок

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: