Названо найнебезпечніший спосіб приготування кави: як не варто заварювати ароматний напій
Медики розкритикували один з найпопулярніших способів заварювання кави. За словами фахівців, важливо знати, як найправильніше заварювати ароматний напій, щоб не нашкодити здоров'ю.
Кава - це напій зі смажених та перемелених зерен кавового дерева. Існує багато варіантів приготування кави і від того, яким способом приготовано напій, залежить його смак, повідомляє Час Пік.
Медики розкритикували один з найпопулярніших способів заварювання кави за допомогою френч-преса.
Згідно з дослідженням, яке опубліковане у науковому журналі The European Journal of Preventive Cardiology, часте застосування такого способу заварювання може мати серйозні наслідки для здоров'я.
За допомогою френч-преса можна дуже швидко приготувати нефільтровану каву, але за словами медиків, вживання такої кави може нашкодити здоров'ю.
Вся справа в тому, що нефільтрований кави містить речовини, що підвищують рівень холестерину у крові. За словами старшого професора кафедри громадської охорони здоров'я м медицини Гетеборзького університету в Швеції Даг Телле, використання фільтра видаляє їх і знижує ймовірність серцевих нападів та передчасної смерті.
Френч-прес не єдиний спосіб заварювання нефільтрованої кави. Можна заварити каву по-грецьки та по-турецьки. Але й такі способи заварювання, за словами медиків, не є корисними. У такому напої міститься велика кількість кафестолу та кафіолу, які підвищують холестерин.
Тому, любителям міцного ароматного напою радять все ж таки використовувати паперові фільтри для видалення осаду. Проціджуйте через них каву, приготовану будь-яким обраним способом, і тоді про шкоду для здоров'я можна не турбуватися.
Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк.