29.01.2021, 08:35

Таємна сила мізинця: цікаві факти про "молодшого" пальця

Тайная сила мизинца

Мізинець - найменший з пальців руки. У багатьох є спокуса сказати, що мізинець - це найслабший палець. Однак, не варто недооцінювати "молодшого" пальця.

Японськими вченими було доведено, що наші руки - проекція всього нашого тіла, а певні пальці відповідають за певні органи та за системи органів, в тому числі і мізинець, повідомляє Час Пік.

Саме тому досвідчений лікар, подивившись на руки пацієнта, може з легкістю визначити наявність у нього тих чи інших захворювань. Про це також скаже колір рук, нігтів, гнучкість пальців тощо.

Згідно традиційній китайській медицині, на кінчиках наших пальців розташовані точки, вплив на які покращує роботу та стан внутрішніх органів.

Мизинец

У китайській медицині рекомендується регулярний масаж пальців, який надає стимулюючий вплив як на окремі органи, так і на організм в цілому.

Мізинчик - один з найбільш нерухомих пальців рук, проте має великий вплив на організм.

Мізинець може впливати на роботу товстого кишечника. Впливаючи на нього, можна позбутися від багатьох неприємних захворювань, наприклад, таких як запор.

Мізинець відповідає за серце та стан тонкого кишечника. Якщо на ньому пропадає лунка, варто перевіритися на гіпертонію, порушення ритму серця та збої в роботі тонкого кишечника. При цьому важливо розуміти, що такі зміни інформативні тільки для тих, хто старше 30 років.

Також мізинець відповідає за патології тонкого кишечника, які часто провокують випадання волосся. Щоб цього уникнути, досить систематично масажувати підставу мізинця та сам палець. Також масаж мізинця допомагає роботі нирок, полегшує головний біль.

Одним лише впливом на мізинець лівої руки можна істотно поправити здоров'я. Це знали ще найдавніші лікарі!

Мизинец

Цікавий факт

Насправді мізинець може нести більшу вагу, ніж ви думаєте. Просто спробуйте підняти сумку мізинцем і вказівним пальцем, і ви побачите, що ваш мізинець може витримувати ту ж вагу протягом декількох секунд.

Доведено, що без мізинця ви втратите близько 50% сили вашої руки. У той час як вказівний та середній пальці функціонують з великим пальцем в затисканні і захопленні, мізинець об'єднується з безіменним пальцем, щоб забезпечити силу захоплення.

Факт, який на перший погляд здається брехнею

Дуже часто діти, даючи один одному клятву вірності або обіцянку, зчіплюють мізинці та вимовляють наступну фразу: "Даю обіцянку на мізинці, якщо збрешу, проковтну тисячу голок, клянуся".

Насправді жест означає, що порушив обіцянку повинен відрізати собі цей палець.

Мизинец

Цей жест прийшов з Японії. Ще в епоху Едо (1603-1868 рр.) у бандитських кланів було прийнято доводити свою вірність, відрізаючи собі мізинець на правій руці.

А пізніше, вже в наш час, діти перетворили це в гру.

Мизинец

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк