02.02.2021, 21:38

Їжа, яка зіпсує настрій на весь день: що не можна їсти з ранку

Марина Началова | Всі новини автора
еда

У новому дослідженні вчені виявили їжу номер один, яка може зіпсувати настрій з ранку і на цілий день.

Те, що ми їмо, може мати величезний вплив на наш настрій. Це пов'язано з тим, що 90 відсотків рецепторів серотоніну - гормону задоволення - розташовані в кишечнику, передає Час Пік з посиланням на ETimes.

Однак деяка нездорова їжа може впливати на настрій у вкрай негативному ключі.

Нещодавно 2000 дорослих у Великобританії запитали про продукти, які чинять найбільш позитивний вплив на їхні емоції, а також про ті, які чинять найбільш негативний вплив. З'ясувалося, що найгіршою їжею для настрою є пончики.

Це відбувається тому, що багато людей, як правило, їдять пончики вранці, а вдень у них різко падає цукор. Пончики - це комбінація простих вуглеводів і жирів, двох відомих руйнівників здоров'я кишківника.

У списку найгірших для кишківника продуктів після пончиків значилися алкоголь і безалкогольні газовані напої. Четверту позицію зайняли енергетичні напої. Інші продукти в списку включали оброблені страви і закуски, багаті на прості вуглеводи.

З іншого боку, список продуктів і напоїв, які піднімають настрій, включав каву на першому місці, потім темний шоколад і виноград. Також ефективно покращують настрій попкорн, банани, горіхи, нут, кокос, мигдаль, авокадо, ягоди, апельсини і чай.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: