19.02.2021, 14:59

Марсохід NASA приземлився на Марсі: свіжі знімки з Червоної планети

Марсоход NASA Perseverance

Марсохід NASA Perseverance 18 лютого здійснив успішну посадку на Марсі. На Землю вже було передано свіжі знімки з Червоної планети.

Щоб долетіти до Марса Рerseverance знадобилося майже 7 місяців - його було відправлено з землі 30 липня 2020 року. 18 лютого 2021 року о 22:44 (за київським часом) він успішно приземлився на поверхню Марса і відправив на Землю перші фото, повідомляє Час Пік.

Марсохід агентства NASA Perseverance здійснив вдалу посадку в 45-кілометровому кратері Езеро на західній околиці рівнини Ісіди у Північній півкулі Марса.

Сигнал про посадку апарату на поверхні Червоної планети подолав близько 200 млн км за 11 хвилин 22 секунди і досяг центру управління польотами NASA на Землі о 22:55.

Через пару хвилин через орбітальний зонд MRO на Землю було передано перші два знімки з місця посадки.

"Привіт, світ. Мій перший погляд на мій вічний будинок", - підписано перше фото зонда з Марса у Twitter. Знімок супроводжується чорно-білим зображенням поверхні Марса.

Perseverance повинен виконати місію, яка триватиме один марсіанський рік (приблизно 687 земних днів) - почне процес пошуку ознак існування у минулому Марса мікробіологічних форм життя та буде надсилати знімки в небаченій раніше HD-якості.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк