22.02.2021, 08:43

Цікавий факт: Що буде, якщо ви зовсім перестанете їсти цукор?

Ольга Романец | Всі новини автора
отказ от сахара

Відмова від цукру - це важлива перемога над собою і серйозний крок до здоров'я. Однак варто пам'ятати, що повністю відмовитися від нього не вийде, адже він міститься в багатьох корисних продуктах (наприклад, фруктах і ягодах). Але в помірній кількості і в правильній формі.

Більшості людей буде дуже важко відмовитися від цукру. Це пов'язано з тим, що він допомагає нашому організму виробляти важливу речовину - дофамін, який часто називають гормоном радості, задоволення. Чим більше ви їсте цукру, тим більше його потрібно, щоб викликати приплив дофаміну.

При відмові від цукру спостерігаються такі проблеми, як пригнічений настрій, дратівливість, розсіяна увага, втома і навіть нудота.

Однак відмова від даного продукту принесе і багато позитивного. У вас покращиться сон, ви станете продуктивніше, пропаде залежність від їжі, а також покращиться стан шкіри.

Покращиться стан шкіри

Як відомо, цукор містить гормон інсулін, який безпосередньо впливає на стан нашої шкіри. Ця речовина впливає на запальні процеси нашого організму. Відмовившись від цукру, ви напевно помітите, що ваша шкіра стала чистою і гладкою, а обличчя - більш відпочилим, здоровим і сяючим.

Покращиться сон

Як відзначають медики, люди, що вживають багато цукру, часто страждають від безсоння через коливання глюкози в крові. Саме тому для спокійного і здорового сну рекомендується відмовитися від цього продукту.

Пропаде залежність від їжі

Крім того, відмовившись від цукру ви більше не будете заїдати стрес або ж їсти від нудьги, що допоможе прибрати пару-трійку зайвих кілограм.

Ризик появи карієсу знизиться

Ще одна причина відмовитися від даного продукту - карієс. Всім відомо, що у людей, які вживають багато цукру, існує проблема з зубами. Карієс - одне з найпоширеніших захворювань на нашій планеті. А цукор - одна з головних причин появи карієсу.

Відмова від цукру представляє для організму своєрідний стрес, проте все "побічні ефекти" помітно зменшаться або і зовсім зникнуть через деякий час і ви почнете помічати значні позитивні зміни.

сахар

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк