02.03.2021, 22:27

На Багамах знайшли загадкову металеву кулю з написами російською мовою: фото

Марина Началова | Всі новини автора
шар

На одному з пляжів Багамських островів знайшли 41-кілограмову металеву кулю, на якій є напис російською мовою.

На дивну знахідку натрапила туристка з Великобританії Манон Кларк, передає Час Пік з посиланням на зарубіжні ЗМІ.

Гуляючи по острову Харбор зі своєю сім'єю, жінка побачила блискучу металеву сферу, яка виглядала з-під піску.

"Ми побачили російські написи збоку, тому ми почали копати, щоб побачити більше, що було досить сміливим кроком, з огляду на, що ми поняття не мали, що це було", - розповіла Манон.

Текст російською мовою на об'єкті вказує, що він має діапазон робочих температур від -170 °C до -196 °C, обсяг близько 43 літрів, максимальна вага близько 41 кг. Предмет був виготовлений у 2018 році.

Фахівці, що вивчили знахідку, зазначили, що це може бути частина космічного корабля або супутника. Правда, незрозуміло, як куля опинилася на багамському пляжі.

Астронавт Марк Морабіто сказав, що він "на 99 відсотків впевнений, що це резервуар з гідразином якоїсь ракети", яка використовується для запуску супутників. Доктор Мартін Арчер з Імперського коледжу Лондона також упевнений, що це гідразиновий паливний бак, який зазвичай використовується на безпілотних космічних кораблях або супутниках і вичавлює паливо в ракетні двигуни.

За деякими даними, загадкова куля може мати українське походження. 20 лютого США запустили в космос ракету Antares, основну конструкцію першого ступеня якої розробило Конструкторське бюро "Південне". Траєкторія польоту проходила якраз недалеко від Багамських островів. Перший ступінь ракети зазвичай падає в океан. Ймовірно, паливний бак могло прибити хвилями до пляжу.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: