11.03.2021, 21:03

Названо 5 речей, яким не можна перебувати поруч з Wi-Fi роутером

роутер

Життя сучасної людини, яка проводить масу часу в Інтернеті, важко уявити без Wi-Fi роутера. Однак далеко не всі знають, як правильно з ним обходитися.

Час Пік, з посиланням на інформацію ЗМІ, розповість про те, яких речей не повинно бути поруч з Wi-Fi роутером і де його найкраще встановлювати.

Як правило, маршрутизатори встановлюють в коридорах, в деяких випадках - на кухнях. Разом з тим, не завжди звертають увагу на те, які речі знаходяться поруч. Що ж слід прибрати подалі від Wi-Fi роутера?

1. Банківські картки

На роутер впливати важко, а ось сам він може надавати "руйнівного" впливу на карти з магнітними смугами. Тому не варто їх класти біля роутера, як і дисконтні карти магазинів - вони швидко прийдуть в непридатність.

2. Мікрохвильова піч

Якщо ваш роутер працює з перебоями, зверніть увагу на те, як далеко стоїть від нього мікрохвильовка. Справа в тому, що ця техніка здатна сильно приглушати сигнал Wi-Fi. Сюди ж відносяться працюючі пилососи та інша техніка, оснащена двигунами.

3. Ключі від домофона

Ключі від домофона, брелоки сигналізації, bluetooth-гарнітура не повинні знаходиться поруч з вашим маршрутизатором. Він може вчинити з ними так само "жорстоко", як і з банківськими картками.

4. Металеві предмети

Wi-Fi роутер стане працювати значно гірше, якщо його будуть загороджувати металеві предмети, оскільки метал розсіює енергію електромагнітного поля.

5. Спальне місце

Wi-Fi роутер та спальня повинні бути взаємовиключними поняттями. Хоч його випромінювання і слабке, все ж негативний вплив надає. Фахівці вважають, що найкраще місце для роутера - балкон. Однак балкон повинен бути утеплений та засклений.

Читайте також: Названо 10 авто, з якими краще взагалі ніколи не зв'язуватися

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк