16.03.2021, 22:54

Чоловік звільнився після 30 років в'язниці і ніби потрапив у фантастичний фільм: інтернет і комп'ютери для нього загадка

Марина Началова | Всі новини автора

Колишній ув'язнений після звільнення буквально опинився в іншому світі, оскільки останні 30 років і всі технічні новинки, розроблені за цей час, пройшли повз нього.

Цю історію розповіла в Твіттері адвокат Марія Бернетт, яка займається правозахисною діяльністю в Африці, передає Час Пік.

"Мій клієнт вийшов на свободу після 30 років в'язниці близько 6 тижнів тому. З тих пір люди говорили йому, що документи, які йому потрібні, є в мережі або що вони відправлять йому щось по електронній пошті. Кілька днів тому він сором'язливо зізнався мені, що не розуміє, що все це означає", - пише адвокат.

Бернетт повідомила, що подарувала чоловікові ноутбук і витратила вихідні, щоб присвятити його в тонкощі нового світу: пояснювала різницю між стільниковим зв'язком і Wi-Fi, між текстами та електронною поштою, пояснювала, де що шукати в телефоні або ноутбуці. Через деякий час він вже розумів, як ввести пароль від Wi-Fi.

Правозахисниця повідомила, що для її клієнта було складно працювати з ноутбуком: іконки, курсор, тачпад, вибір опцій меню, закриття і відкриття вкладок. Потім вони почали освоювати відеоконференції в Zoom, а також шукати посилання в електронних листах. Нарешті, колишній в'язень приєднався до першого групового відеочату в Zoom на власному ноутбуці, і це був успіх.

Своєю розповіддю Бернетт підняла досить актуальну тему складної адаптації колишніх ув'язнених до світу, який змінюється занадто стрімко. Під твітом розгорнулося обговорення того, що в місцях позбавлення волі людей абсолютно не готують до подальшого життя на свободі, і про необхідність створення волонтерських рухів, які б допомагали колишнім ув'язненим освоювати сучасні технології.

Читайте ще:

Де не можна зберігати гроші: найбільш несприятливі місця в квартирі

Шукайте в гаманцях: цінні 10 копійок України, які можна продати за пристойні гроші

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: