29.03.2021, 20:45

Вчені виявили фрагменти чужого світу всередині Землі

Ольга Романец | Всі новини автора
Земля

У мантії нашої планети вчені виявили загадкові згустки, які можуть бути залишками мантії древньої Тейї. Вони припускають, що зіткнення з нею призвело до появи Місяця.

Про це пише Science Alert, передає Час Пік.

Як повідомляється, дві гігантські маси включають так звані великі області з низькою швидкістю зсуву (LLSVPs), одна з яких похована під Африкою, а інша - під Тихим океаном.

Вчені відзначають величезний розмір даних аномалій, які існують вже дуже давно. Вони вважають, що згустки могли бути частиною Землі ще до гігантського удару, що породив Місяць - стародавні сліди зіткнення Землі з гіпотетичною планетою Тейя.

Згідно з цією гіпотезою, Тейя розміром з Марс зіткнулася з Землею близько 4,5 млрд років тому, при цьому величезний шматок Тейї і/або, можливо, Землі, відколовся і став місяцем. Що стосується решти Тейї, вчені не знають, що з нею сталося. Чи була вона зруйнована або просто полетіла в космос - невідомо.

Деякі дослідники припустили, що ядра цих двох первинних планет, могли злитися в одне, і що хімічні обміни, викликані цим епічним злиттям, дозволили самому життю процвітати в цьому новоствореному світі.

Читайте також: Дієтологи розповіли про приховану користь популярного продукту

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: