vchaspik-global-message
 
to home
22:04, 09.04.2021

Експерти з'ясували, що буде, якщо регулярно вживати ковбасу та сосиски

Експерти з'ясували, що буде, якщо регулярно вживати ковбасу та сосиски

Часте вживання ковбас та сосисок може спровокувати серйозні захворювання. Навіть двох сосисок в тиждень буде достатньо для того, щоб виникли проблеми з серцево-судинною системою.

Про це заявила міжнародна група вчених під керівництвом експертів університету Макмастера і Hamilton Health Sciences (Канада), передає Час Пік.

В ході дослідження був вивчений раціон, а також стан здоров'я, більше 134 тисяч людей з різних континентів, включаючи такі країни як Китай, Швеція, Аргентина, Бразилія.

З'ясувалося, що у тих, хто вживає більше 150 грамів ковбасних виробів на тиждень, ризик розвитку серцево-судинних захворювань на 46% вище ніж у тих, хто відмовляється від подібної їжі. Більш того, у першої категорії на 51% вище ризик передчасної смерті.

Експерти відзначають, що виною всьому численні харчові добавки, які має перероблене м'ясо. При цьому вживання 150 грам в тиждень звичайного м'яса не завдасть організму ніякої шкоди.

За даними ЗМІ, ще в 2015 році ВООЗ оголосила, що вживання "канцерогенного для людини" переробленого м'яса може призвести до раку кишечника.

Аналогічна позиція висловлюється і співробітниками Американського товариства харчування. Їх дослідження показало, що регулярне вживання переробленого м'яса (ковбаса, сосиски, шинка, в'ялений бекон, салямі, солонина тощо) дійсно можуть завдати непоправної шкоди здоров'ю.

Читайте також:

Медики розповіли, кому категорично не можна пити каву

Людина в процесі еволюції може стати отруйною, - дослідження