11.04.2021, 09:29

Напруж звивини: каверзні головоломки, з якими під силу впоратися не кожному

Ольга Романец | Всі новини автора
головоломки

Існує маса каверзних головоломок, розгадати які під силу не кожному. Хтось справляється з ними на раз-два, а комусь доводиться докласти чимало зусиль, щоб знайти правильну відповідь.

"Лайфхакер" зібрав задачки різного рівня складності, над кожною з яких доведеться хоч трохи поламати голову, передає Час Пік.

Головне - не варто поспішати. Міркуйте логічно і шукайте підказку в самій умові.

задачка

Завдання:

1. На столі лежать три монети: золота, срібна та мідна. Якщо ви скажете твердження, яке виявиться правдою, вам дадуть одну з монет. Яку саме, ви не знаєте. За помилкове твердження ви нічого не отримаєте. Що потрібно сказати, щоб отримати саме золоту монету?

2. Який буквою необхідно замінити знак питання і чому?

Ь...Ь...Т...Ь...?...Ь...Ь...Т...Ь...Ь...Ь...Ь.

3. Якщо цей день не йде слідом за понеділком і не перед четвергом, а завтра не неділя і вчора була не неділя, а післязавтра буде не субота і позавчора була не середа, то що це за день?

4. Позавчора Саші було 17 років. Наступного року йому буде 20 років. Як таке може бути?

5. Один мандрівник був спійманий племенем, вождь якого був дуже мудрий, але жорстокий. Він дав бранцю право лише на одну фразу. Якщо фраза виявлялася правдивою, то його скидали з високої скелі. Якщо вона була брехливою, то мандрівника повинні були розтерзати леви. Мандрівник вимовив таку фразу, після якої вождь дарував йому свободу. Що він сказав?

6. Мандрівники знайшли 6 мішків з монетами. У першому було 60 монет, у другому - 30, у третьому - 20, у четвертому - 15, у п'ятому - 12. Скільки монет було в шостому мішку?

7. Продовжіть послідовність:

любов, дихання, Рим, вимір, колона, почуття, небо...

8. На вагах стоїть коробка, в якій знаходиться птах. Як зміняться показання ваг, якщо птах почне літати всередині коробки?

9. Скільки дідусеві років, стільки місяців внучці. Дідусеві з онукою разом 91 рік. Скільки років дідусеві і скільки внучці?

10. У 22-го і 24-го президентів США були спільний батько і спільна мати, але ці президенти не були братами. Як таке може бути?

Впоралися? Тоді пропонуємо вам дізнатися правильні відповіді.

задачка

Відповіді:

1. Треба сказати: Ти даси мені не мідну і не срібну монету.

2. Й - так як все це останні букви назв місяців.

3. Неділя.

4. Затвердження зроблено першого січня. День народження Саші - 31 грудня. Позавчора йому було 17. Вчора йому виповнилося 18. Цього року буде 19, а наступного - рівно 20.

5. Він сказав: "Мене розтерзають леви". Ця відповідь поставила вождя в глухий кут, адже якби він віддав його на розтерзання левам, то фраза виявилася б правдивою і мандрівника повинні були скинути зі скелі. Але якщо його скинуть зі скелі - фраза виявиться брехливою. Вождь не знайшов іншого рішення, як відпустити подорожнього.

6. У другому мішку 1/2 від кількості монет в першому мішку, в третьому - 1/3, в четвертому - 1/4, в п'ятому - 1/5. Відповідно, в шостому - 1/6 або 10 монет.

7. Відповідь: чудо світу.

Це логічний ланцюжок:

  • перше кохання;
  • друге дихання;
  • третій Рим;
  • четверний вимір;
  • п'ята колона;
  • шосте почуття;
  • сьоме небо;
  • восьме чудо світу.

8. У польоті птах буде тиснути крилами на повітря, яке, в свою чергу, буде тиснути на ваги. Показання залишаться колишніми.

9. Внучці 7 років, а дідусеві 84 роки.

10. Це був один і той же чоловік, який став президентом 2 рази, але не поспіль. Ним був Гровер Клівленд.

Читайте також: Найкоротший IQ-тест у світі: 3 питання, на які майже ніхто не може відповісти правильно

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк