18.04.2021, 22:55

Названо три віки людини, коли відбувається різке старіння

старение

Багато років велися суперечки про те, коли організм людини починає старіти. Але група вчених зі Стенфордського університету в США чітко назвала три віки, в які відбуваються найпомітніші вікові зміни на біохімічному рівні.

Вчені розробили новий метод для визначення ступеню старіння людини, передає Час Пік з посиланням на зарубіжні ЗМІ.

В ході дослідження була висунута гіпотеза, що протягом життя людина переживає три ключові точки старіння. Основою для дослідження стали зміни в протеомі плазми крові в різні періоди життя.

Вчені досліджували плазму крові 4263 чоловік у віці від 18 до 95 років. В ході експерименту було помічено, що частка різних білків залишається незмінною протягом десятиліть. Але три віки були ознаменовані тим, що співвідношення білків різко змінювалося - це 34, 60 і 78 років.

У дослідженні сказано, що дані коливання можуть бути пов'язані із загальними змінами в організмі при старінні. Поки не ясно, як саме рівень білків впливає на старіння. Раніше дослідження вчених Стенфордського університету показали, що переливання крові від молодих гризунів позитивно позначається на стані старих особин.

Читайте ще: Як зрозуміти котячу "мову": 8 сигналів, якими улюбленець хоче вам щось сказати

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк