19.04.2021, 20:27

NASA вперше запустило марсіанський вертоліт Ingenuity: Зеленський привітав

Марина Началова | Всі новини автора
Ingenuity

Сьогодні, 19 квітня, вертоліт-безпілотник Ingenuity, який прибув на Марс разом з ровером Perseverance, здійснив перший керований політ на іншій планеті.

Про це повідомила прес-служба NASA, передає Час Пік.

Вертоліт Ingenuity (Винахідливість), що працює на сонячній енергії, піднявся на вказану максимальну висоту 3 метри і стабільно висів протягом 30 секунд. Потім він знизився, торкнувшись поверхні Марса після 39,1 секунди польоту.

Перший політ Ingenuity був автономним - вертоліт пілотувався бортовими системами навігації і управління, які працюють за розробленими заздалегідь алгоритмами. Оскільки дані з Марса на Землю і назад йдуть тривалий час, Ingenuity не можна керувати за допомогою джойстика, і його політ не можна було спостерігати з Землі в реальному часі.

Президент України Володимир Зеленський привітав NASA з першим польотом Ingenuity і зазначив, що до його розробки доклав руку українець.

"Технології перемагають. Вітаю NASA з першим польотом марсіанського вертольота! Пишаюся, що серед його розробників - українець Ігор Панченко. Україна розвиває напрацювання своїх конструкторів за попередні десятиліття й зараз планує запуск супутника "Січ-2-30", - написав Зеленський у Твіттері.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: