20.04.2021, 09:28

Медики розповіли, чому з'являється жир на животі і як цього уникнути

Ольга Романец | Всі новини автора
диета

Навіть при нормальній вазі великий обсяг талії впливає на тривалість життя. Якщо ви помітили, що харчуєтеся правильно і досить рухаєтеся, але живіт все одно не йде, необхідно звернутися до ендокринолога.

Австралійські вчені з Сіднейського університету впевнені, що дієти не здатні позбавити від жиру на животі. Дослідники провели експеримент на мишах, в результаті якого виявилося, що підшкірний жир йде швидше, в той час як черевний залишається до останнього незалежно від дієт, передає Час Пік з посиланням на ЗМІ.

Дієтологи відзначають, що жир на животі здатний адаптуватися до періодичних голодувань, тому після ряду дієт його вже неможливо перемогти.

Наявність великого живота у чоловіків говорить про низький тестостерон і високий рівень жіночих гормонів - естроген і прогестерон, що може привести до серйозних захворювань і порушень.

Жінкам пощастило менше, так як у них, на відміну від чоловіків, жир генетично розподіляється внизу живота. Однак надлишок гормонів також призводить до його скупчення.

Якщо ви помітили, що харчуєтеся правильно і досить рухаєтеся, але живіт все одно не йде, необхідно звернутися до ендокринолога, який допоможе вирішити дану проблему назавжди.

Читайте також: Медики розповіли, кому категорично протипоказаний часник

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: