17.03.2021, 14:29

Медики розповіли, кому категорично протипоказаний часник

Ольга Романец | Всі новини автора
чеснок

Часник потрібно вживати з великою обережністю, адже він може зробити негативний вплив на ваш організм.

Основна шкода часнику полягає в тому, що він досить токсичний, сульфіди, які в ньому містяться, чинять негативний вплив на організм, викликаючи головні болі, сповільнюючи реакцію, приводячи до неуважності і не даючи тим самим можливості сконцентруватися, передає Час Пік з посиланням на healthystyle.info.

Особливо небезпечний часник для людей, які страждають хронічними або гострими захворюваннями шлунково-кишкового тракту - виразковою хворобою шлунка і дванадцятипалої кишки, хронічним гастритом та іншими. У часнику містяться токсичні елементи, які порушують хімічні процеси і роз'їдають стінки шлунка.

З цієї ж причини часник робить негативний вплив на печінку і нирки.

Також варто з обережністю застосовувати часник при гіпертонії, перепадах тиску, неврозі серця та інших проблемах, пов'язаних з серцево-судинною системою. Адже часник може впливати на кров'яний тиск і погіршувати стан хронічних гіпертоніків.

Для поліпшення стану здоров'я його в невеликих кількостях можуть вживати діабетики: останні дослідження показали, що часник регулює рівень інсуліну в крові.

Читайте також: Що можна дізнатися про характер жінки за типом її фігури

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: