23.04.2021, 08:41

Шлях диявола: Найнебезпечніші та незвичайні дороги планети

Самые опасные и необычные дороги планеты

Сучасний світ не можна уявити без доріг. У світі є величезна кількість доріг, подорожуючи по яких людина отримує масу вражень. Але не кожна дорога є безпечною. Автомобільна поїздка по найнебезпечніших дорогах планети може поставити під загрозу життя будь-якої людини.

За останні сто років мережа автомобільних доріг щільно огорнула земну кулю. Там, де раніше тягнулися стежки для верблюдів та коней, прокладено сучасні автотраси. Багато з них не зовсім звичайні, а багато - навіть небезпечні. Час Пік розповість про найнебезпечніші дороги планети.

Тунель Гуолян, Китай

Тунель Гуолян, побудований в горах Тайханшань, є справжньою національною пам'яткою Китаю. Тунель є частиною складного гірського серпантину.

Тунель з'єднує село Голян з горами Тайханшань. Раніше до нього можна було потрапити тільки пішки по долині, оточеній горами, де потрібно було піднятися по декількох майже вертикальних кам'яних сходах.

Над будівництвом тунелю працювали самі звичайні люди - місцеві жителі. Багато з тих, хто брав участь у будівництві дороги, загинули в результаті нещасних випадків.

Офіційне відкриття нової ділянки гірського шосе відбулося 1 травня 1977 року.

Туннель Гуолян Туннель Гуолян Туннель Гуолян

Зоджі Ла, Індія

Небезпечна звивиста дорога Зоджі Ла Пасс знаходиться в штаті Джамму і Кашмір. Перевал в 9 км від Сонамарга грає важливу роль в подорожах з Кашміру до Ладакху. Дорога з'єднує міста Срінагар та Лех.

Дорога на перевалі піднімається до 3530 м над рівнем моря, тому вважається однією з найвищих в Гімалаях.

Зоджи Ла Зоджи Ла

Перевал Гуа, Франція

Цей перевал довжиною 4,5 км з'єднує острів Нуармутьє з комунною Бовуар-сюр-Мер у французькому департаменті Ла-Ванде.

Дорога відкрита всього кілька годин на день, оскільки під час припливу траса йде під воду. Цю дорогу дуже бояться водії, іноді при припливі вода прибуває так швидко, що просто неможливо потрапити на іншу сторону.

Для невдалих мандрівників уздовж траси побудували кілька рятувальних веж. А ось з автомобілем доведеться попрощатися - його просто змиє.

Перевал Гуа Перевал Гуа Перевал Гуа

Шосе Атлантичного океану, Норвегія

Атлантична дорога - це двосмугове автомобільне шосе, яке пов'язує невеликі острови в Атлантичному океані між населеними пунктами Молде і Крістіансунд.

Ця дорога в Атлантиці пропонує неймовірний маршрут через мости, які в'ються над морем і утворюють неможливі повороти.

Шоссе Атлантического океана Шоссе Атлантического океана Шоссе Атлантического океанаШоссе Атлантического океана

Трансфэгэрашан, Румунія

Трансфегерашское шосе - гірське шосе в Карпатах, що з'єднує румунські області Валахію та Трансільванію і проходить через гірський масив Фегераш.

Найвищої точки досягає на висоті 2034 метри. Це друга за висотою проходження високогірна траса в Румунії.

Трансфэгэрашан Трансфэгэрашан Трансфэгэрашан

Далтон-Хайвей, Аляска

Шосе в штаті Аляска загальною протяжністю 666 кілометрів. Починається від шосе Елліот в 134 км від Фербанкса і закінчується в Дедхорсі, неподалік від узбережжя Північного Льодовитого океану.

Дорога Далтон - одна з найбільш ізольованих автомагістралей в США. На її маршруті проходять всього три невеликих міста, але в літній сезон по ній щодня проїжджають від 100 до 200 великих вантажівок.

Далтон-Хайвей Далтон-Хайвей Далтон-Хайвей

Ель-Караколь, Чилі-Аргентина

Цей знаменитий спіральний маршрут дуже небезпечний через його жахливі послідовні повороти.

Эль-Караколь

Індостан, Тибет

Протягом багатьох років цей канал був периферійним каналом Шовкового шляху.  Ця дорога використовується як комерційне шосе, незалежно від того, наскільки вона небезпечна.

Шлях повний вузьких доріг, крутих ярів та постійних перепадів рівня. Вузька проїжджа частина покрита гравієм.

Небезпека цієї дороги очевидна. Незважаючи на це багато туристів відвідує цей шлях.

Индостан, Тибет Индостан, Тибет

Міст Ешіма Охасі, Японія

Ішима Охаші - бетонний автодорожній міст з двома смугами, який побудовано через озеро Накаумі, щоб зв'язати японські міста Мацуе в префектурі Сімане з Сакаімінато в префектурі Тотторі.

Це найбільший бетонний міст в Японії і третій за величиною в світі. Його довжина 1,7 км, ширина 11,3 метрів, а висота моста становить 45 метрів.

Міст має ухил 6,1% з одного боку і 5,1%, з іншого, що зі зрозумілих причин робить його одним з найкрутіших мостів у всьому світі.

Місцеві називають його "Бетабумідзака", що, по суті, означає "підйом педаль в підлогу". Така назва пов'язана з тим, що ви не зможете заїхати на крутий підйом моста, якщо не втисніте педаль газу до самої підлоги.

Мост Эшима Охаси Мост Эшима ОхасиМост Эшима Охаси

Тролльстіген, Норвегія

Дорога також відома як "Сходи тролів". У неї є 11 дуже крутих поворотів та спусків, які змусять здригнутися навіть найсміливіших.

Сходи тролів є частиною норвезької національної дороги RV63, що з'єднує міста Ондалснес в комуні Реума та Валлдал в комуні Нурдал в фюльке Мере-ог-Ромсдал.

Дорога була відкрита королем Хоконом VII 31 липня 1936 р., після 8 років будівництва. Дорога під час підйому робить 11 різких поворотів, висота підйому іноді становить 9%. Приблизно на середині підйому знаходиться Міст через водоспад Стігфоссен.

Місцями ширина дороги не перевищує 3,3 метра, тому проїзд машин, довжина яких більше, ніж 12,4 метра, заборонено.

Тролльстиген Тролльстиген ​​​​​​​Тролльстиген

Хребет диявола, Мексика

У цієї дороги круті схили і вузькі дороги, тому вона призначена тільки для досвідчених водіїв. Крім того, через густий туман хребет набуває похмурого вигляду, що не дозволяє розбити табір в його околицях.

Це всього лише 10 кілометрів, але для тих, хто наважиться перетнути його, це здасться вічністю.

З нагоди 200-річчя незалежності Мексики від Іспанії було відкрито міст Балуарте висотою 403 метри, який з'єднав дві сторони глибокої ущелини в горах Сьєрра-Мадре Оксидетнал на півночі країни.

Шосе Масатлан-Дуранго замінить сумнозвісну серпантинну дорогу "Хребет диявола", яка прокладена в горах Сьєрра-Мадре.

Крім Балуарте, нова автомагістраль включатиме ще 8 мостів висотою понад 300 метрів та понад 60 тунелів.

Хребет дьявола Хребет дьявола ​​​​​​​Хребет дьявола

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк