24.04.2021, 23:04

Названо 5 корисних продуктів, які підбадьорять не гірше кави (фото)

кофе

Чашка кави - звичне для багатьох джерело додаткової енергії. Однак не всім цей напій йде на користь. На щастя, є більш корисні продукти, які можуть його замінити.

Час Пік розповість про 5 таких продуктах, які повинні входити в раціон кожної людини.

Секрет їх в тому, що вони містять речовини, здатні буквально "перезарядити" організм для нових звершень та активного життя.

1. Банани

Як правило, банани рекомендують їсти перед тренуваннями, оскільки в них у великій кількості містяться правильні вуглеводи та калій. Калій не дозволяє воді "йти" з організму, а вуглеводи - дають енергію для фізичної активності.

2. Авокадо

Крім того, що в авокадо є корисні жири, які допомагають організму краще засвоювати їжу, а також харчові волокна (знижують рівень цукру), фрукт багатий пантотеновою кислотою. Ця речовина бере участь в переробці їжі в енергію.

3. Буряк

Відмінне бюджетне джерело натуральних нітратів та антиоксидантів, які прискорюють приплив крові до мозку. Таким чином, мозок добре насичується киснем.

4. Зелений салат

Заряд енергії від кави проходить дуже швидко, а ось зелений салат - зовсім інша справа. Він багатий залізом, кальцієм, фолієвою кислотою, цинком, а також вітамінами А, С, Е та К. Саме калій та вітамін С допомагають запобігти анемії, яка часто проявляється у вигляді втоми.

5. Гіркий шоколад

Не варто плутати справжній хороший темний шоколад з цукерками. У цьому смачному продукті вміст какао перевищує 75%. А це означає, що він здатний принести відмінний заряд енергії завдяки вмісту кофеїну та теоброміну.

Читайте також: Названо 8 слів, які не можна говорити вголос, навіть якщо язик дуже "свербить"

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк